Naast Bootverhuur Blauwestad en Zeilschool Blauwestad zijn ook Jachthavens Blauwestad onderdeel van Huninga's watersport. Sinds 2007 exploiteren wij de jachthaven in Midwolda aan de Noordrand van Blauwestad. Sinds 2017 is ook Jachthaven Havenkwartier Blauwestad in ons beheer. In beide jachthavens hebben wij een aantal ligplaatsen gereserveerd voor ons huurboten.

Jachthaven Midwolda

Met ruim 200 ligplaats is Jachthaven Midwolda de grootste jachthaven in Oost-Groningen. De haven is in 2006 aangelegd als onderdeel van het project Blauwestad en in april 2007 officieel geopend. In de jaren daarna is de haven uitgebreid met 4 extra steigers. Ook zijn er camperplaatsen aangelegd. Jachthaven Midwolda is ruim opgezet en ligt direct aan het breedste gedeelte van het Oldambtmeer. Daarmee is de haven ideaal voor kleine zeilboten. Naast de haven begint ook de Blauwe Passage, de vaarverbinding richting Nieuwolda en Termunterzijl. Daarmee is het Blauwestadgebied verbonden met de Dollard, onderdeel van Werelderfgoed Waddenzee.

Jachthaven Havenkwartier Blauwestad

Jachthaven Havenkwartier Blauwestad bestaat sinds 2013 en ligt middenin het gelijknamige woongebied in het hart van Blauwestad. De haven telt op dit moment 108 vaste ligplaatsen voor boten. Rondom de jachthaven wordt vol op gebouwd. Rond 2024 zal de gehele haven omgeven zijn door woningen, winkels en horecagelegenheden. Havenkwartier Blauwestad is een gezellige stadsjachthaven voor bewoners en bezoekers.