Vaarvakantie in Groningen

Voor een heerlijke vaarvakantie in de provincie Groningen kunt u onze kajuitmotorboot "Oetkiek'n" huren. Dit stabiele motorjacht van het type motorschouw is 9,5 meter lang. De doorvaarthoogte van de boot is slechts 2,50 meter, dus u kunt onder de meeste bruggen in Groningen doorvaren.

Besturing

De boot is te besturen vanuit de ruime stuurhut, maar heeft ook buitenbesturing op het achterdek. Bij mooi weer kunt u dus lekker buiten blijven zitten tijdens het varen. Bij het aanleggen heeft u buiten bovendien een beter overzicht. Begint het te regenen? Via de ruime achteringang loopt u zo weer naar binnen.

Slaapplaatsen

Ons motorjacht is geschikt voor 4 volwassenen. In de voorkajuit vindt u 1 vast bed voor 1 persoon en een dinette die omgebouwd kan worden tot een klein 2-persoons bed. In de achterkajuit bevinden zich ook nog twee 1-persoons bedden.

De 1-persoons bedden zijn voorzien van een matrasbeschermer, hoeslaken en kussen met kussensloop. Er zijn ook hoeslakens voor de bedden in de voorkajuit. Slaapzakken, dekens, lakens of dekbedden zijn niet aanwezig.

Uitrusting

De motorkruiser van Bootverhuur Blauwestad is voorzien van:

 • 42 PK Vetus binnenboord dieselmotor

 • Hydraulische besturing binnen en buiten

 • Boegschroef voor eenvoudig aanleggen en afvaren

 • Gaskachel met thermostaat

 • Keukentje met 4-pits gasstel en koelkast

 • Complete keukenset inclusief pannen, servies en bestek

 • Eenvoudige W.C.

 • Led-verlichting

 • Walstroomaansluiting en zonnepaneel

 • 220 volt en USB-aansluitingen

 • Grote dieseltank en grote watertank

 • Slaapplaatsen voor 4 volwassenen

 • 2 zijdeuren en 1 achteringang

 • 4 buitenstoelen en tafeltje

 • Biminitop tegen de zon

 • Zwemplateau

 • Reddingsboeien en zwemvesten

 • Rookmelders, gasdetector, blusdeken en brandblusser

Via de 220 volt aansluiting in de boot kunt u kleine apparaten, zoals mobiele telefoons, opladen. Het gebruik van zware apparaten zoals waterkokers en senseo-apparaten is helaas niet mogelijk. De omvormer van de boot heeft hier niet voldoende capaciteit voor. Er is een fluitketel en koffiefilterhouder aanwezig.

Vaarinstructie

We gooien u niet zomaar in het diepe. Het is immers zowel voor u als voor ons belangrijk dat u precies weet hoe de boot werkt. Daarom krijgt u van ons bij boeking de uitgebreide handleiding van de boot toegestuurd. Hiermee kunt u uw vaarvakantie alvast voorbereiden. Voor vertrek krijgt u van ons ook nog een korte vaarinstructie. We leggen de belangrijkste eigenschappen van de boot uit en gaan desgewenst ook nog een klein stukje met u varen.

Voor het huren van ons motorjacht heeft u geen vaarbewijs nodig.

Schoonmaakkosten

Wij hanteren geen vast bedrag voor schoonmaakkosten. De hoeveelheid werk verschilt namelijk per huurder. Afhankelijk van hoe schoon (of vies) u de boot weer bij ons inlevert brengen we een bedrag tussen € 0 en € 60 in rekening. Dit bedrag verrekenen we met de door u betaalde borg.

Het is helaas niet toegestaan om huisdieren mee te nemen op de boot.

Huurperiode

In het voorseizoen en naseizoen kunt u onze kajuitmotorboot voor een weekend of een week huren. In het hoogseizoen verhuren wij de boot uitsluitend per week.

Een weekend begint op vrijdag om 16.00 uur en eindigt op zondag 16.00 uur. Een week begint op vrijdag om 16.00 uur en eindigt op vrijdag om 10.00 uur.

Wilt u liever alleen een dagje varen? Huur dan één van onze motorsloepen.

Tarieven

Periode

Huurtarief per weekend

Huurtarief per week

mei - juni

€ 450

€ 650

juli - augustus

€ 750

september - oktober

€ 450

€ 650

Naast het huurtarief brengen we u het volgende in rekening:

Kosten

Bedrag

Dieselkosten

afhankelijk van gebruik

Schoonmaakkosten

€ 0 tot € 60

Waarborgsom

€ 500

Verhuurlocatie

Ons motorjacht voor 4 personen ligt op onze locatie Jachthaven Midwolda.

Vaargebied

Met onze kajuitmotorboot kunt u letterlijk alle kanten op. Vanuit onze jachthaven in Midwolda bent u direct op het Oldambtmeer en in de woonwijken van Blauwestad. Als u via de Blauwe Passage naar het Noorden vaart bent u in een dag in Termunterzijl, Delfzijl of Appingedam. Vaart u vanaf Blauwestad in Zuidelijke richting, dan kunt u via het Winschoterdiep gemakkelijk Westerwolde, de Veenkoloniën of de stad Groningen bereiken. Een dag later kunt u in Friesland zijn. Waar u ook naartoe gaat, uw vaarvakantie in Groningen start zodra u bij ons aan boord stapt!

Huurt u onze motorkruiser voor een weekend? Vaar dan het Rondje Stad Groningen.

Boot reserveren

Op dit moment is het niet mogelijk om deze boot te reserveren.

Beoordelingen door huurders